Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Бобокови изоставиха Кирил и Асен

Трябва да прочетете

Пламен и Атанас Бобокови са развалили отношенията си с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, от техни бизнес партньори. Бобокови и кирчовците бяха много близки допреди година, когато двете формации още бяха основни опоненти на ГЕРБ. Според Бобокови всичките им проблеми с правосъдието били дошли от Бойко Борисов.
Нещо повече – братята са едни от тайните спонсори на жълтопаветните партии по време на няколко парламентарни вота. Широката публика, която следи събитията, си спомня как по-активният от двамата бизнесмени с политически амбиции – Пламен Бобоков, се срещаше с Христо Иванов в джипа му до парламента.
Тогава самият Иванов неловко се оправда пред журналистите, че водел разговори за културни проекти с милионера. Впрочем, за културните проекти на Пламен трябва да питаме съпругата му Христина Бобокова, която не само се сдоби с образование на изкуствоведка, но и домъкна в Националната ни галерия онзи потрес Ода Жон.
Двете са в дъното на скандалната изложба, наречена от одиозния бивш министър Боил Банов „пърформанс”, по време на която Гого Лозанов и други интелектуалци папкаха салами и сирена.
Междувременно Пламен Бобоков откровено и открито симпатизираше на Кирил Петков и Асен Василев. Сега не можел да си намери място от яд и споделял навсякъде разочарованието си от тях заради сглобката с ГЕРБ и ДПС.
В същото време Бобокови все повече се сближавали с президента Румен Радев и по-точно с хората от администрацията му като Пламен Узунов и Николай Копринков, които играят ролята на кукловоди на „Дондуков“ 2. Бобоков и Узунов дори бяха обвиняеми за търговия с влияние, но прокуратурата прекрати делото срещу тях и делото не влезе в съда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини