Замесен в незаконен арест поема важен пост в МВР

Трябва да прочетете

Близкият до Бойко Рашков и любимец на Иван Демерджиев Георги Георгиев, признат от съда за виновен за нанасяне на побой над полицай оглавява борбата с корупцията в МВР.
Корупция и безхаберие тресе дирекцията „Вътрешна сигурност“ в МВР, а превенцията над полицейските служители е само химера. Лично подчинената на министър Калин Стоянов дирекция, е призвана за борба с корупцията и превенция над полицейските служители, се оплита сама в схемата на шуробаджанащината.

Името на Георги Георгиев се свързва с
побой, рекети, корупционни практики и поръчкови назначения, прикриване на престъпления, извършени от подчинените на Георгиев служители. Те са една малка част от палитрата, визуализираща образа на някога престижната вътрешна сигурност в МВР.
Повод за провеждане на настоящото журналистическо разследване е скорошното заявление на бившият министър на МВР Иван Демерджиев относно наличието на оперативна информация, че заместник-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев е замесен в трафик на мигранти.
За непосветените в апаратните игри може и да изглежда шокиращо, но формално, погледнато такава „оперативна информация“ съществува.
Както е добре известно обаче, дяволът е в детайлите. Каква е истината и как се е появила тази „оперативна информация“, ще се постараем да обясним.
Докато е министър на вътрешните работи Иван Демерджиев влиза в остър конфликт с Димитър Кангалджиев и решава да го отстрани.
За целта използва директора на дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР Георги Георгиев на когото е казано, че иска да види Кангалджиев с белезници.
Лично Георгиев чрез приближени нему полицейски служители, сътворяват толкова исканата от Демерджиев „оперативната информация“ и на нейно основание и разработката срещу Кангалджиев.
За да заметат следите, оперативните работници оповестяват, че информацията е от източници пожелали анонимност, от дочути разговори и прочие милиционерски номера.
Ръководителят на така наречената „операция“ е и истинският „герой“ на нашето разследване-Георги Георгиев – директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР, готов да измисли, да изфабрикува и да предаде всеки само за да запази поста си.
На 01.04.2021г., денят на шегата, служители на дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР пребиват не на шега свой колега пожарникар пред свидетели в гр. Костинброд.
Служителят в местната пожарна служба И.К. е нападнат ненадейно, докато лови риба в река Белица с малкото си момче. В следствие на побоя К. се озовава със счупено ребро и не иска и да чува за замазване, а настоява, че ще си търси правата по съдебен ред.
Според наши източници до фаталния побой се стига след като в началото 2021 година Георгиев след петнадесет години ръководен стаж в МВР се решава да вземе първото си сериозно професионално решение.
Парадоксалното е, че решението, което той взема, е свързано с призванието му да разкрива престъпления, докато ръководи акция срещу служител на МВР, поискал подкуп.
Оперативни работници от МВР споделят, че Георги Георгиев бил толкова уплашен, че давал хаотични неразбираеми и рискови разпореждания и така се стигнало до задържане на мъж, който имал лошия късмет да премине в близост до него.
Всичко това изглежда треторазрядна сапунка, но и хаоса сътворен от Георгиев води и до изчезването на 2000 маркирани лева.
За да си върне парите, Георгиев организира екшън гонка по първокласния път от Костинброд до София и пред смаяния поглед на случайни минувачи той нанася ритници на съпротивляващия се задържан.
Въпреки „професионализмът“ Георгиев е осъден за нанасяне на леки телесни повреди, като е освободен от наказателна отговорност, като съдът в Костинброд му налага административно наказание – глоба.
През 2021г. на бюрото на Георги Георгиев попада сигнал за това как служител на ръководената от него дирекция, възползвайки се от това, че е полицай и най-вече познаващ добре функционирането на ГКПП Калотина успява в края на месец март 2021 година да преведе македонския гражданин Д.С. на 21 години без редовни валидни документи за самоличност.

Вместо служителят да бъде задържан и разследван, Георги Георгиев и заместник – директора Христов решават да оправят нещата, като замажат всичко по сигнала и по този начин го поставят в зависимост и използват за поръчкови цели.
Георгиев прикрива и схеми на подчинените му служители по трафикиране на чужди лица, като конкретно през 2021 година, Д.С от дирекцията със знанието на Георгиев поемат ангажимент към македонски гражданин за напускане на страната на лица притежаващи македонски паспорт, но пребиваващи у нас незаконно повече от няколко години.
Надяваме се, че министър Калин Стоянов ще вземе мерки за десетките нарушения и престъпления извършвани от Георги Георгиев, който е директор на дирекцията призвана да се бори с корупцията.
Честа и морала на българския полицай е поставена под съмнение, ако един директор на вътрешна сигурност за да прикрие изчезването на 2000 лева, нанася телесна повреда на нищо неподозиращ полицейски служител!
Неминуемо, когато страната ни е на прага на шенгенското пространство, няма как да останат незабелязани действията на Георгиев и служителите му по трафикиране на незаконно пребиваващи чужденци, та макар и македонци.
Възможно ли е директора на Вътрешна сигурност в МВР старши комисар Георгиев да разпространява данни от справка с ниво на класифициране „секретно“, което е и нарушение на ЗЗКИ, и то единствено с цел уронване престижа на бивш ръководни политически лица от системата на МВР.
Става дума за известен случай свързан с г-н Терзийзки. На 11.11.2021г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини