Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Мащабна хакерска атака след разкритията за чистка в ДПС

Трябва да прочетете

Машабна хакерска атака беше извършена срещу информационния портал Истината днес. Опит едновременно да влязат 1 милион души се случи в първите часове, след като излезе публикацията “Чистката в ДПС започна. След Варна, идва ред на Пловдив.”
В нея припомнихме думите на почетния председател Ахмед Доган, че “ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация” и действията, които е предприел съпреседателят Делян Пеевски. В първата част на статията разказахме за чистката в ДПС във Върна, където местната организация беше овладяна от мутрите на Сали Табаков и местни криминални лица.

Във втората разказахме, че чистка се очаква и в ДПС-Пловдив, където организацията е овладяна от бизнесмена и почетен консул на Молдова Веселин Чипев. Той в комбинация с местния лидер Али Байрям си развяват байряка и мутреят както на местно, така и на международно ниво.
Чипев е част от цигарената мафия у нас, която е овладяла и Тютюневия град в Пловдив. Един от символите на града умишлено беше фалиран, приватизиран и заличен, твърдят хората, проследили процеса на едно от най-големите разграбвания в новата история на Пловдив.

Каква е логиката?
Логиката е материалите, с които се произвеждат цигарите, да се плащат по банков път. Ясни са разходните норми, но така няма как да бъде обяснено свръхпроизводството на цигари във фабриката на „Кинг Табако“ при положение, че продукцията, която се реализира легално, е в пъти по-малко от тази, която излиза на черния пазар.
Тук е ролята на Чипев – консула, който е част от ръководството на ДПС-Пловдив.
Чипев снабдява фабриката на Пещерняците с материали, които не се заприходяват никъде, сумите се плащат в брой и така няма следа в НАП. По този начин Веселин Чипев успява да натрупа огромен финансов ресурс. Купува освен складове, редица хотели, административни сгради, огромно имение на Палмата в Дубай. Има и две яхти за разкош – една в Дубай и една в Италия.
Създадена с негова помощ структура включва наказателни бригади и отдел, който се грижи за сигурността на продажбите и борба с конкуренцията.
И ако се върнем на констатацията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че „ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация“ и наблюдаваме чистката във Варна, логично е такава да последва и в Пловдив съвсем скоро, а първите изритани да са бизнесмена Веселин Чипев и местния лидер Али Байрям.

Дали именно Чипев не е финансирал мащабната хакерска атака срещу Истината днес? Платени са десетки хиляди, за да бъде организирана, очевидно успехът на атаката продължи за кратко.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини