Пеевски за Радев: Диктатурата на мистър Кеш свърши

Трябва да прочетете

„Радвам се по всички казуси да се даде пълната информация. Не мога да разбера прибързания отговор на прокуратурата по едно съобщение от мен. Още не съм си подал питанията. Аз ще ги пусна до 1 час. Как толкова бързо отговориха по съобщение в медиите, че нямат нищо за съветниците на президента”. Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.
По-рано през деня Пеевски настоя компетентните органи да информират за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които многократно е писано и говорено в публичното пространство. Разкритията, заради които Пеевски определи президентството като “тъмна институция, пълна с много кеш”, станаха известни като „Кешгейт – пътят на Копринката“ (от името на президентския съветник Николай Копринков). Преди седмица депутатът от ДПС обяви, че ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев в служебните правителства на Радев.
„От няколко години се говори за „пътя на Копринката”, за Сотир Ушев. Не го ли знаете Николай Копринков? Има много неща в медиите, никой от органите не реагира. Затова ги питам. Искам институциите да започнат да работят, хората да получат правосъдие, всички да са равни, всичко да се проверява. Всичко, което казва и „Мистър Кеш”, да бъде проверено”, заяви Пеевски.
„Диктатурата му свърши, няма да се повтори. Излезе, каза, че ще прави партия, чакам го на терена. Ръкавицата е хвърлена, аз я приемам. Искам битка на политическия терен. Не може да седи в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията. И в това кресло да се крие зад пълния си имунитет”, каза още Пеевски.
„Интересното е това, което прокуратурата каза днес, че не могат да предприемат действия, защото той има имунитет. Значи има дела за него. Аз искам да разбера какви са тези дела, които чакат падането на негови имунитет. Днес разбрахме, че той ще прави партия, значи чакаме имунитетът му съвсем скоро да падне”, продължи Пеевски.
„Ако внимателно прочетете в Конституцията, има процедура за сваляне на този имунитет. Нека прокуратурата ни даде данни, има ли нещо, няма ли нещо. Аз нищо не твърдя. Чакам отговор от прокуратурата и от службите. Чакам да получа отговор, но нека си направя запитванията. Те прибързаха да отговарят, без да ми видят питанията”, каза Пеевски.
„Според мен има много касиери. Има много „малки кученца”, които влачат плячка в тъмната Институция”, заяви Пеевски и допълни, че е готов да свидетелства по всяко време.
„Днес изпрашвам много неща, които са от медиите, много неразследвани неща според мен. Ако има въпроси, аз съм наличен винаги да отговоря”, допълни Пеевски.
Що се отнася до обвиненията на Радев, че има страх от нова политическа партия, Пеевски каза, че страхът е в очите на президента.
„Очаквам да си подаде оставката и да го видя на политическия терен, да стане политически лидер, да има достойнство да бъде такъв, да се срещнем на европейските избори. Това е достойно. Единството, което е недостойно, е ако тази партия е финансирана с мръсни пари от неговите служебни мандати”, каза Пеевски.
Пред журналисти Радев заяви, че „цялата режисирана истерия издава страх от нова партия“.
„Този хор на страха обедини партиите в сглобката и малките политически формации, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието. Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава някакви надежди някому, че могат да подходят и към президентската институция така, но това няма да се случи“, категоричен е Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини