Мутри с опит да вербуват фенове на футболен клуб в Пловдив ВИДЕО

Трябва да прочетете

Сцена като от гангстерски филм от 90-те се разигра в центъра на Пловдив, научи Истината Днес.
Кадри показват как няколко луксозни автомобила, сред които и бронирана лимузина Майбах и брониран Мерцедес G класа, спират в района на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.
От тях слизат бизнесменът милионер Васил Боснешки и съдружника му Костадин Маршавелов – Коцето К2, заедно с дузина бодигардове.
Целта на ударната бригада, водена от Боснешки и Коцето К2 била да притисне част от феновете на футболен клуб „Ботев Пловдив“, за да овладеят агитката на отбора.
По този начин те искали  да осъществят превземането на боксовия клуб, който се помещава в спортната зала до стадион Ботев и така да получат контрол и влияние върху агитките.
Действията на Васил Боснешки, Костадин Маршавелов и мутрите им били подтикнати от техния благодетел – транспортният олигарх и собственик на ПИМК Илиян Филипов и другият благодател бизнесменът Иван Петлешков и собственик на „Трафик сот“, за когото двамата работят.
Именно босът на фирмата с най-голяма печалба и оборот в Пловдив е строителят на стадиона и прави опит да овладее феновете от доста време насам.
Интересен факт е, че сплашването се случва посред бял ден, а държавата в лицето на полицията не реагира.
Реакция имаше за ударната бригада на собственика на Ботев Зингаревич, но не и за ударната пимкаджийска бригада на Боснешки, Маршавелов и Филипов.

„Прасета не може, а кучета и котки може“, казваше известен цитат от българския игрален филм „Селянинът с колелото“. Такъв е и този случай.

Държавата успя да арестува и задържи Вълевата бригада на руския олигарх, а не предприема действия срещу Боснешки и сие.

Въпрос с повишена трудност е и какъв е бизнесът на Маршавелов и откъде има пари за бронирана G класа и да плаща на бодигардове да го пазят.

Наскоро обиски бяха извършени в една от големите транспортни компании в Пловдив “Некст Лоджистик”. Те са след искане на френската митническа администрация, която разследва незаконна търговия с тютюн. Разследването е общо на френските, американските и немските служби и касае незаконни сделки за милиони с тютюн.
По този повод проверяващите са влезли в пловдивската компания “Некст Лоджистик”, която е собственост на младия милионер Васил Боснешки.
Разледващите са иззели от офисите на компанията му документи, за които се твърди, че го свързват с контрабандата на тютюн у нас в ососбено големи размери. Самите офиси пък се помещават в сградата на транспортния бос на ПИМК Илиян Филипов.
Човекът, притискал фенове на Ботев заедно с Боснешки и ударната му бригада – Костадин Маршавелов има лош момент и със своя доскорошен съдружник Милен, който преди няколко месеца беше задържан на пътя Карлово-Пловдив с близо 1 килограм хероин, малко количество кокаин, марихуана и „бонзай“, предназначени за разпространение. С него бяха задържани и Илия Кмберов-Доне и жена му Бахар, която по-късно беше пусната от ареста под парична гаранция.
Самият Боснешки е едноличен собственик и на компанията “ТРЪК ФЕРИ” ЕООД, която се занимава с продажба на фериботни билети и транспорт чрез фериботи. Възможно е част незаконния тютюн да е транспортиран по вода. Оборотът на “ТРЪК ФЕРИ” за 2021 година възлиза на над 32 милиона лева, а на “Некст Лоджистик” за същата година над 37 милиона лева. Боснешки учатва в още 4 дружества със съдружници.

Твърденията са, че той е прокси на бизнесмена Иван Петлешков и напрактика е само лицето на компанията, а фактическият собственик е самият бизнесмен. Петлешков е един от собствениците на частната охранителна фирма “Трафик сот”, а името му се свързва с участие в управлението на верига известни заведения. Той има интереси и в цигарения бизнес, а проксито Васил Боснешки е изпълнявал задачи, поставени от самия Иван Петлешков.
Младият милионер, чийто компании въртят стотици милиони, участва както в Тютюневата мафия, така и в разрушаването на културното наследство. Как го прави?
Събарянето на една емблематичната къща Медичи в центъра на Пловдив продължава да се извършва при груби нарушения.

Вече два месеца архитектурното бижу на ул „Цар Иван Александър“ бива безобразно разрушавано от фирма „Медичи Пропърти инвест“, собственост на инвеститора Мирослав Стефанов, зад който стои милионерът Боснешки.
„Медичи Пропърти Инвест“ събарят къщата с т.нар. „План за безопасност и здраве“, издаден от район „Централен“. С този вид документи през последните години в центъра на града бяха съборени много стари сгради. И въпреки силното обществено недоволство къщата продължава да се събаря.
Самата къща бижу на Васил Боснешки се очаква да струва с подобренията 10 милиона лева и е се намира на най-хубавото място, като съседи ще са му единият от собствениците на “Винпром Пещера” Атанас Петров и петролният бос и собственик на “Инса ойл” Георги Самуилов.
Въпросът е един. Кога справедливостта ще възтържествува и белезниците ще щракнат на мръсните ръце на Васил Боснешки, Костадин Маршавелов и тяхната ударна бригада.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини