Олигархът Иво Прокопиев и кръгът „Капитал” управляват София

Трябва да прочетете

„Решенията какво, как, кога да се случва не се вземат в кабинета на (кмета) Терзиев, а в офисите на Иво Прокопиев. Същият успя да назначи свой съдружник за секретар на Столична община – г-жа Адриана Попова. Тя е съдружник с Прокопиев в търговското дружество „А Дейта Про“. След известна рокада същата госпожа Попова се оказа секретар на Столична община, а заместник-кметовете ѝ козируват. Кой командва на „Московска” 33 – Терзиев или Прокопиев през съдружничката си?”

Това пита в свой пост общинският съветник и зам.-председател на Комисията по транспорт в Столичната община Карлос Контрера от ВМРО.
„И сега какво се оказва, че „Промяната” в София е вкарване на олигархията в управлението на столицата официално през парадния вход! Няма що – кръгът „Капитал“ управлява София.
Разбира се, „добрите медии“ на „честните и почтените“ нямат нищо против – щом е от техните може. Двойни стандарти, лицемерие, точно в стил Христо Иванов -„Нито глас за Пеевски“, а сетне управление с ГЕРБ и ДПС. Честито на софиянци.

Необяснимо за мен е как Адриана Попова е била назначена за секретар на Столична община буквално от нищото.
Говори се за конкурс, набързо проведен, апокрифно проведен, т.е., направен за Попова. Ама има ли въобще такъв? В него не знам да са участвали общински съветници. Обаче явно е „успешен“, защото правилният човек се оказва на правилното място като резултат. Прозрачност? Това ли ви е Промяната?
Да напомням ли, че секретарят на една община е пряко отговорен за изборите?
Помня как и Спаси София, и Демократична България говореха, че тези нагласени конкурси за висши държавни длъжности ще бъдат като практика забравени. Дали? Кой и как кадрува в Столична община? Има и други „експерти“, попаднали във възлови дирекции без конкурси. Прозрачно, честно и почтено!
Така че не се сърдете (много) на кмета Терзиев. Олигархията му назначи опекун, консилиери един вид, да управлява вместо него. Говори се усилено, че същата госпожа Попова е в основата арх. Любо Георгиев да се скара с Терзиев. Говори се, че без нейно съгласие назначение е невъзможно. Сивият кардинал на Промяната в София е ортак на Прокопиев и „Капитал“. Казвам го, за да знаете кой ви управлява и защо се случват или не се случват някои неща в София.
Искахте промяна, получавате олигархията в цялата ѝ розово-лилава прелест. Честито!“, пише още Контрера.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини