Приятелят на Рашков предлагал 250 бона за назначението на Венцислав Кирчев за шеф на полицията

Трябва да прочетете

Софийският апелативен съд остави в ареста Марин Димитров. Съдебния състав счита, че на този етап събраните доказателства са достатъчни, за да се предполага съпричастност на Марин Димитров към съучастие в престъпна група за търговия с влияние. Другото обвинение срещу него е за съучастие в контрабанда на цигари, но според съда на този етап няма събрани достатъчно доказателства за такова.
Адвокат Любомир Таков, който защитава Марин Димитров, посочи, че заради заболяване на Димитров той не би могъл да пребивава в условията на ареста и помоли съдиите да обърнат внимание, че в залата заради състоянието му присъства медицинско лице от ареста. Защитата отбеляза, че в последните две седмици са били разпитани бивши и настоящи ръководители на МВР и никой не е споменал да е имал контакт с обвиняемия.
Марин Димитров, който е в приятелски отношения с депутата от ПП/ДБ Бойко Рашков, каза пред съдебния състав, че никога не се е занимавал с контрабанда на каквото и да било.
Съдът смята, че са налице данни за висока обществена опасност и медицински грижи могат да бъдат предоставени и в ареста. От съдебния състав стана известно, че според таен свидетел по делото именно обвиняемият Марин Димитров е търсил съдействие от служители на Агенция „Митници“ за организиране на канали. По време на заседанието от обвинението цитираха и свидетел, който твърди, че Димитров е предложил 250 хил. лв. за назначението на Венцислав Кирчев за шеф на Главна Дирекция „Национална полиция“.
Марин Димитров нашумя след пуубликууването на снимки, на които той пируува с Бойко Рашков.
На бившия вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов-Паскол бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение бе повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпната група.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини