Още един запис: Без Слави. Корнела просто иска кеш поток

Трябва да прочетете

Сериалът със записите от разговори с участието на ръководството на „Продължаваме промяната“ беше оповестен днес. Както и предишните три епизода, днешният беше публикуван в сайта „Афера“.

Чуват се Кирил Петков, Асен Василев, както и глас на жена. Качеството отново е ниско, но се разбира как Петков се обръща към Василев с думите „Без ИТН. Без Слави“, по-късно продължава с „отиваш при Корнелия и й казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем“, а Василев отговоря с „Ние знаем. Корнела просто иска кеш поток.“

Женският глас, който е по-труден за идентифициране, се включва с коментар, който гласи, че „това е огромен риск за нея, това е огромен риск, това е много голям риск.“

За разлика от предишните случаи, този път от „Афера“ не посочват кога и къде според тях е записан разговорът. „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ управляваха с БСП и ИТН в продължение на 7 месеца и 20 дни. Т.нар. Четворна коалиция беше оглавявана от Кирил Петков като министър-председател, а Асен Василев и Корнелия Нинова бяха вицепремиери.

Първият аудиофайл беше публикуван от изданието на 20 май, а на следващия ден излязоха още два. Във всички тях се чува гласът на Кирил Петков. Други участници са Асен Василев и Лена Бориславова. Според „Афера“ се чуват епизодично и гласовете на Пламен Бобоков и покойния вече Алексей Петров.

Кирил Петков предположи, че разговорите са записвани в централата на „Продължаваме промяната“ на столичната улица „Чаталджа“, а репликите са монтирани така, че да внушават съмнения сред избирателите точно преди изборите за български и европейски парламент на 9 юни. Доскорошният партньор в последното правителство Бойко Борисов реагира остро срещу бившите си партньори и заяви, че „те бързо трябва да влязат в затвора“, а Делян Пеевски нарече чутото „зловеща работа“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини