Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Прокурор събира доказателства в полза на депутат от ПП-ДБ

Трябва да прочетете

Прокурор Кънчо Кънев (Белята) от Районна прокуратура – Варна, събира доказателства срещу Биляна Якова в полза  на „Варненката“ Стела Николова от с.Царевци, община Аврен, която иска да съди Биляна Якова за  обида и клевета!

На 10.04.2024 г. АФЕРА публикува отвореното писмо на Биляна Якова, което бе със заглавие:

БЕЗСКРУПУЛНО КАДРУВАНЕ В ОБЩИНА – ВАРНА ОТ ПП/ДБ ДЕПУТАТКАТА СТЕЛА НИКОЛОВА! ЗАЕДНО С КМЕТА НА ВАРНА И ДВАМАТА МУ ЗАМЕСТНИЦИ СЕ ПОДГОТВЯ СХЕМА В ПОЛЗА НА БЛИЗКА ДО ТЯХ ФИРМА!

В писмото си Биляна Якова изложи мотивите си за разпространението му.

Както и, че Община Варна търпи финансови загуби заради неработещи валидатори  и невъзможността на гражданите да си валидират електронните карти в превозните средства на  градския транспорт.

Написа още, че валидаторите не работят от началото на януари, защото тогава е спряло възлагането за ремонти.  Финансовите загуби за Общината се увеличавали с всеки изминат ден. Само за първите три месеца на тази година загубите са били за около 180 хиляди лева.

Средствата за закупуване на нови валидатори, които са преходен остатък от миналата 2023 г., са били премахнати от капиталовата програма на Общинско предприятие ТАСРУД за 2024 г., по настояване на варненския депутат Стела Николова от ПП-ДБ. Това е станало на 10 януари на среща с представители на ТАСРУД, Община Варна и Общинския съвет, написа Биляна Якова в писмото си.

Освен това към настоящия момент Община Варна имала задължение към фирмата изпълнител „Балистик Сел“ за около 1 млн. лв. за извършени дейности по билетната система. Натрупани били и лихви в размер на 100 хил. лева, написа още тя.

Всичко това се правело с цел саботаж на автоматизираната билетна система от новото ръководство на община Варна с участието на народния представител от ПП/ДБ – Стела Николова.

Ето и част от шокиращите факти, които изнесе Биляна Якова:

„Последният ден от коледната ваканция на депутатите, на 10.01.2024 г., най-вероятно по инициатива на депутатката Стела Николова се е провела работна среща в Община Варна, в стаята на общинските съветници. Целта на срещата е била обсъждане на заложения бюджет  в капиталовата програма на ОП „ТАСРУД“ за 2024 г.

При обсъждането на бюджета на ОП „ТАСРУД“, Стела Николова е казала, че е проверила по сайтовете и е намерила „евтини валидатори“ и заложените средства в капиталовата програма на ОП „ТАСРУД“ за валидатори, контролни устройства и картови принтери да се махнат. ОП „ТАСРУД“ са заложили средства и за един климатик, но и за климатика Стела Николова се е изказала „компетентно“ и е казала, че има по-евтини климатици в  онлайн магазина  „ЕМАГ“ и от там да си купят климатик. Съответно и тези средства за климатик били премахнати от капиталовата програма на ОП „ТАСРУД“. А за мен като ръководител на проекта е казала следното: „Биляна Якова още ли е на работа? Коцев още ли не я е уволнил…“.

В тази връзка възникват следните въпроси:

1.       На какво основание и в качеството си на каква, депутатката Стела Николова търси „евтини валидатори“ за автоматизираната билетна система на Община Варна?

2.       По този начин упражнява ли се натиск от страна на Стела Николова към присъствалите на срещата служители на ОП „ТАСРУД“?

3.       Има ли личен интерес Стела Николова от саботирането на билетната система?

4.       Каква експертиза и компетентност има същата и технически грамотна ли е?

5.       Наясно ли е, че валидатори не се поръчват от сайтовете, да не би да е намерила „евтини валидатори“ от „AliExpress“?

6.       „Намерените от Стела Николова „евтини валидатрори“, как и по какъв начин ще се интегрират с автоматизираната билетната система на община Варна, която е закупена с европейски средства?

7.       Как и по какъв начин ще бъдат интегрирани към ИАСУТД (Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност)?

8.        Как и по какъв начин ще бъдат интегрирани „евтините валидатори“ към Банка за асинхронни плащания с (EMV) сертификация?

9.       „Намерените от Стела Николова „евтини валидатори“ сертифицирани ли са с (EMV) сертификация?

10.   Знае ли, Стела Николова, че има ЗОП (Закон за обществени поръчки) и всички сключени договори в Община Варна са вследствие на проведени процедури съгласно ЗОП, а не са търсени от онлайн магазини „ЕМАГ“ или „AliExpress“?

11.   Наясно ли е Стела Николова, че средствата, които по нейно настояване са премахнати от проектобюджета за 2024 г. са преходен остатък от миналата 2023 г. и същите са одобрени съгласно прието Решение № 1174-1(32)/31.01.2023 г. на Общински съвет – Варна  по функции, дейности и параграфи и финансирането е включено в бюджета на ОП „ТАСРУД“ за доставка на допълнителни 364 броя валидиращи устройства и 70 броя контролни устройства?

12.   С какво право и на какво основание „праща“ служителите от ОП „ТАСРУД“ да си търсят и купят климатик от „ЕМАГ“ и да търсят „евтини валидатори“ от „AliExpress“?

Факт е, че по настояване на Стела Николова, одобрените средства, които са  преходен остатък от 2023 г., са премахнати от проектобюджета за 2024 г. от капиталовата програма на ОП „ТАСРУД“.  Към настоящия момент община Варна има задължение към фирмата изпълнител „Балистик Сел“ около 1 000 000 лв. за извършени дейности по билетната система. Има неработещи валидатори, няма възлагания от страна на ОП „ТАСРУД“, защото средствата от преходния остатък от 2023 г. са премахнати по настояване на Стела Николова и има спад на приходите от билетната система изразяващи се в стоици хиляди лева.

Безскрупулното кадруване в Община Варна от Стела Николова, която се меси в работата на общинската администрация е грубо нарушаване на нормите за етично поведение на народен представител“.

И СЕГА СЛЕДВА НАЙ- ИНТЕРЕСНОТО …

След публикуването на отвореното писмо на Биляна Якова в сайта АФЕРА, „Варненката“ Стела Николова – кандидат депутат от ПП/ДБ, от с. Царевци, община Аврен е подала жалба в Районна прокуратура Варна, забележете прокуратурата и МВР да събират доказателства срещу Биляна Якова, които да послужат на Стела Николова да заведе дело срещу  „ответницата“ Якова за обида и клевета.

Правилно прочетохте, прокуратурата и МВР да събират доказателства срещу „ответницата“ Биляна Якова, които да послужели пред съда, за да може Стела Николова да я осъди.

И сега подробностите в тази насока:

Жалбата , която е подала Стела Николова в прокуратурата е написана много неграмотно и първоначално е разпределена на наблюдаващ прокурор, който най-вероятно не се е понравил на Стела Николова и името му е заличено с коректор.

След което има печат с имената на наблюдаващ прокурор Кънчо Кънев, който е познат в средите на МВР, като „Кънчо Белята“. Той е бил дознател до 2016 г. в ОД на МВР – Варна и каквото „хване“ го „осир@л“и затова се преориентирал към прокурорската професия.

Стела Николова е написала още в жалбата си, че  има претенции и иска „ОСОБЕНИ ИСКАНИЯ“, Прокуратурата и МВР да и събират доказателства, защото сама не можела да ги събере.

Кънчо Кънев, като наблюдаващ прокурор е дал указания на икономическа полиция да се снемат сведения от Биляна Якова, както и МВР да събира доказателства, които да послужат на Стела Николова пред съда, за да съди „ответницата“ Якова.

А Стела Николова понеже не смее да напише името на  сайта АФЕРА е написала, че отвореното писмо е било публикувано в „жълти медии“, което негативно щяло да повлияе на нейните избиратели, защото няколко мандата била депутат и как била наклеветена от „ответницата“ Биляна Якова. Имало публикации в медии и в „жълти медии“…

Да правилно прочетохте била наклеветена от „ответницата“ Биляна Якова, това пише в жалбата на Стела Николова.

Сега нека АФЕРА да светне и научи на право никому неизвестната адвокатка Стела Николова.

Биляна Якова не е „ответница“, защото жалбата не е подадена в съда, а в Районна прокуратура – Варна. Ответник значи лице срещу, което е предявен съдебен иск. Но откъде да знае „адвокатката“ Стела Николова.

След като Стела Николова се е почувствала наклеветена и обидена, то този тип деяния са уредени в Раздел VII на Наказателния кодекс, като представляват престъпления от частен характер. Това означава, че всеки пострадал може да подаде частна тъжба в съда, без участието на прокуратурата. А в случая Стела Николова иска прокуратурата и МВР да и събират доказателства, що за наглост е това.

Прокуратурата и цялото МВР да бачкат за Стела Николова по време на предизборната и кампания и да събират доказателства срещу Якова. Защо? Защото Стела Николова, да може да агитира хората да гласуват за нея,  цял ден да обикаля улиците и да раздава листовки и торбички с „шпеков салам“.

Щом Стела Николова е подала тази безумна жалба в прокуратурата, нека  наблюдаващият прокурор Кънчо Кънев „Белята“, да даде указания на МВР да снеме сведение от Стела Николова и тя да отговори на въпросите, които Биляна Якова зададе в отвореното си писмо. Също така поради каква причина Стела Николова е била допусната да участва на работна среща за обсъждане на заложения бюджет в капиталовата програма на ОП „ТАСРУД“? В качеството си на каква?

И защо е премахнат преходния остатък от бюджета на общинското предприятие след нейното настояване?

Къде е обидата и клеветата след като има толкова много свидетели, които са дали показания, че е участвала на тази среща и е повлияла на работата на местната администрация? За това сега се чудят общински съвет и община, как да заздравят финансовото състояние на „Градски транспорт“ ЕАД – Варна, защото няма приходи, а няма приходи, заради влиянието на Стела Николова…

Хайде, бакалъм!

В очакване сме да видим Кънчо „Белята“, какви доказателства ще събере срещу Биляна Якова, които да послужат на Стела Николова от с. Царевци…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини