Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Наследникът на Брендо е млад милионер от Пловдив

Трябва да прочетете

“Кралят е мъртъв – да живее кралят!”.
Така накратко може да се опише ситуацията с влезлия в затвора ДОБРОВОЛНО кокаинов крал Евелин Банев-Брендо.

Брендо е в затвора, но си постави аватар, който да му ръководи бизнеса – новият принц, провъзгласен за нов крал на трафика на дрога, се казва Васил Боснешки.
Същият държи канали за трафик на наркотици по въздух, суша и вода, като използва компанията си Next Logistic и връзките, дадени му от Брендо. След влизането на Евелин Банев-Брендо в затвора, той предпочете да постави принца Боснешки да води бизнеса му, а не осветените вече негови хора като брат му Симо Карайчев, Георги Семерджиев – Жоро Шопа и Викор Христов.
Боснешки е новият лидер на картела на Брендо до излизането му от затвора.
Боснешки се опитва и да се интегрира в бизнес елита на България, въпреки че е с незавършено средно образование. Изгражда си образ на бизнес лидер с връзки в Обединените арабски емирства, всъщото време е неук и неграмотен и се опитва да напомпа имиджа си със снимки в социалните мрежи и мисли, които не са негови. Той е личен приятел на сина на шейха на Абу Даби. Опитва се да стане и почетен консул на ОАЕ в Пловдив. Наскоро беше домакин и на престоя на сина на шейха на Абу Даби в България. В опит да му се хареса, го е развеждал по морските курорти, като му е осигурявал проститутки и стимулирани субстанции за него и неговия антураж. Охраната на сина на шейха била осигурявана от приближените на Васил Боснешки и Костадин Маршавелов „Мършата“, както и от осъдения за трафик на няколко килограма хероин – пловдивчанинът Милен.

Връзката със сина на шейха я направил брата на съпругата на Милен – Жоро Ливайса, който е ММА треньор в Абу Даби.

Младият милионер от Пловдив, който е част от Тютюневата мафия и стои зад разрушаването на културното наследство в Пловдив, се кани да стане почетен консул на Обединените арабски емирства в България. Това стана ясно, след като Васил Боснешки е забелязан на пищните купони у нас със сина на шейха на Абу Даби, който е бил за седмица в България. Домакинът е опитал да направи силно впечатление на госта от арабската държава, като е показал супер луксозни места за почивка и му организирал пищни купони. Всичко това с цел да убеди сина на шейха, че е най-подходящ сред 7 милиона българи да бъде почетен консул на ОАЕ у нас.

Шофьор на двамата е бил автомобилният състезател Маршавелов, който се движил с брониран автомобил.

Интересен щрих в картината е, че милионерът Васил Боснешки, е изключително близък и с брата на Брендо, като самият Брендо се предаде доброволно и изненадващо на властите преди дни. Именно братът на Брендо е бил домакин на част от партита с шейха. Видимо, след като самият Брендо го е провъзгласил за новия кокаинов крал.

В социалните мрежи бяха качени снимки на сина на шейха с “краля” Боснешки, Милен и Маршавелов, които позират с Купата на Ботев Пловдив на стадион Христо Ботев.

НА ВНИМАНИЕТО НА ПОСОЛСТВОТО НА ОБЕДИНЕНИТЕ АРАБСКИ ЕМИРСТА:
-Знае ли синът на шейха на Абу Даби с кого контактува?
-Информиран ли е за обществено опасните лица в кръга на Боснешки и за кримилания контингент, с който е обграден?
-Ще позволите ли на компрометирано лице да стане почетен консул на ОАЕ в България?

Припомняме, че преди два месеца в центъра на Пловдив се разигра сцена като от гангстерски филм от 90-те.
Кадри показаха как няколко луксозни автомобила, сред които и бронирана лимузина Майбах и брониран Мерцедес G класа, спират в района на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.
От тях слизат бизнесменът милионер Васил Боснешки и съдружника му Костадин Маршавелов – Коцето К2, заедно с дузина бодигардове.
Целта на ударната бригада, водена от Боснешки и Коцето К2 била да притисне част от феновете на футболен клуб „Ботев Пловдив“, за да овладеят агитката на отбора.
По този начин те искали  да осъществят превземането на боксовия клуб, който се помещава в спортната зала до стадион Ботев и така да получат контрол и влияние върху агитките.

Действията на Васил Боснешки, Костадин Маршавелов и мутрите им били подтикнати от техния благодетел – транспортният олигарх и собственик на ПИМК Илиян Филипов.
Наскоро обиски бяха извършени в една от големите транспортни компании в Пловдив “Некст Лоджистик”. Те са след искане на френската митническа администрация, която разследва незаконна търговия с тютюн. Разследването е общо на френските, американските и немските служби и касае незаконни сделки за милиони с тютюн.
По този повод проверяващите са влезли в пловдивската компания “Некст Лоджистик”, която е собственост на младия милионер Васил Боснешки.
Разледващите са иззели от офисите на компанията му документи, за които се твърди, че го свързват с контрабандата на тютюн у нас в ососбено големи размери. Самите офиси пък се помещават в сградата на транспортния бос на ПИМК Илиян Филипов. Боснешки е покровителстван от бизнесмена Иван Петлешков.
Човекът, притискал фенове на Ботев заедно с Боснешки и ударната му бригада – Костадин Маршавелов има лош момент и със своя доскорошен съдружник Милен, който преди няколко месеца беше задържан на пътя Карлово-Пловдив с близо 1 килограм хероин, малко количество кокаин, марихуана и „бонзай“, предназначени за разпространение.
С него бяха задържани и Илия Кмберов-Доне и жена му Бахар, която по-късно беше пусната от ареста под парична гаранция.
Самият Боснешки е едноличен собственик и на компанията “ТРЪК ФЕРИ” ЕООД, която се занимава с продажба на фериботни билети и транспорт чрез фериботи. Възможно е част незаконния тютюн да е транспортиран по вода. Оборотът на “ТРЪК ФЕРИ” за 2021 година възлиза на над 32 милиона лева, а на “Некст Лоджистик” за същата година над 37 милиона лева. Боснешки учатва в още 4 дружества със съдружници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини