Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Кой овладя Величие, за да се разпадне?

Трябва да прочетете

Парламентарната група на най-малката партия в Народното събрание “Величие” се разпадна. Това стана, след като 6 от 13 депутати напуснаха.

Величието на “Величие” претърпя падение. Това се случи, след като първоначално тя беше създадена като пропрезидентски проект, с одобрението на Румен Радев.

Ръководи се от Митко Генерала, който ръководеше бригадата на Въльовците. Той е о.з. поклоковник. Ралботил в Крумовград и е баща на съпругата на Александър Ослан.

Именно Митко Генерала създаде “Величие”.

Сериозна връзка в партията е депутатът Дарин Георгиев.

Бившият наемен войник беше част от “Ботев гард “. Дарин е бивша лична охрана на почетния консул на Молдова в Пловдив Веселин Чипев и е под пряката команда на Стоян Чипев.

Опитал се да превземе агитката на Локото през друг охранител на Чипев – Хълка.

Дарин обаче е и бивш служител на Иван Петлешков и негово доверено лице, освен че е бивша лична охрана на Чипев.

Сега именно двамата бизнесмени от Пловдив са овладели отцепниците от “Величие” и са си направили мини парламентарна група.

И още нещо интересно. Групата на Въльовците беше вкарана в ареста по поръчка на транспортния и строителен бос също от Пловдив Илиян Филипов, собственик на ПИМК. Това се е случило заради негов жесток конфликт с Митко Генарала.
Сегашният депутат Дарин Георгиев беше задържан първоначално като член на организираната престъпна група, но след намеса на покровителите му – цигарените барони Чипев – консула и Иван Петлешков, Дарин беше преобразуван от обвиняем в свидетел срещу групата на Въльовците. След това беше внедрен като агент в организацията на Величие. Дарин е държан на каишка и по тази причина разцепи парламентарната група на Величие заедно с полковник Марков.

През последната седмица Виктория Василева напусна предсрочно поста на заместник-председател на Народното събрание.

По-малко от месец, след като изгря на политическата сцена, най-малката формация в парламента „Величие” изчезна. Шестима от депутатите, близки до идеолога Ивелин Михайлов, напуснаха, подтикнати от Петлешков и Чипев.

С това станаха под необходимия минимум и всички преминаха в редицата на независимите.

„С една дума – това е загубеното доверие от наша страна в лицето на ръководството на парламентарната група. Трябвало да бъдем „флексибил” – така ни казаха. Това е дума, която липсваше по време на предизборната кампания”, коментира напусналата „Величие” Красимира Катинчарова.

Останалите седем – до Николай Марков, прогнозираха финала и на самата партия. „Това е краят на политическа партия „Величие”. Виновен е човекът, който стои зад кулисите на партията – идеологът Ивелин Михайлов”, заяви Дарин Георгиев от „Величие”.

Така обвиненията от двете страни са към водещи лица във формацията – Николай Марков и Ивелин Михайлов.

„Ние продължаваме да си вършим работата и да осветяваме порочни практики, които се развиват в държавното управление. В случая – започнахме от нас. Хората, които се отцепиха, го направиха под давлението на Ивелин Михайлов, от когото по някакъв много хора са овъртяни в зависимости”, добави Марков.
И още обвинения и контраобвинения:
„Привика всички депутати в един хамбар в неговия дом и ги заключи и ги държа от 3 до 7:30 и се наложи аз да отида да ги освобождавам”, посочи Марков.
„Може да попитате всички депутати. Каня всички телевизии да дойдат в обекта при затваряне, за да видите, че това е стъклено помещение с вратопрозорци, които не се заключват”, допълни Михайлов.

Отговорът на депутатите и този път не беше еднозначен.

„Бях там в качеството си на това да се уверя, че няма да последват някакви по-тежки неща за хората, които са били привикани там”, заяви Георгиев.

Според Марков по време на партийни срещи са събирани пари в кашони, Михайлов обясни: „По места хората си организираха заплащане на зали. Ние не сме давали нищо. Само на едно място съм видял кутия от уиски, в нея да са събрани не повече от 200 лева”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини