Кметове, близки до Радев, подписвали договори с една и съща фирма

Трябва да прочетете

Екскметът на Варна Иван Портних е сключил договор с фирма, близка до президентския съветник Николай Копринков за сумата от близо 3 милиона лева и вместо газьол, се доставя тежко гориво, което е с по-висок акциз, а разликата е над 200 лв. за тон и е опасно за въздуха и здравето на хората.

„….Наредено ни беше от кмета г-н Портних да сключим договор с фирмата „М-Форма“ за доставка на гориво за 2 744 049 лв. за цялата ни община. Доставките се изпълняват редовно. Изпращам ви и договора. Но не мога да мълча повече, защото става въпрос за нещо нечовешко. В договора пише гориво за отопление и по кода това е газьол за промишлени нужди. Вместо газьол обаче в котлите се кара тежко гориво, което е с по-висок акциз, защото завърсява околната среда. Разликата е над 200 лв. на тон….“
Кметовете на областни градове от Инициативния комитет за избирането на Румен Радев за втори мандат подписват договори за доставка на гориво с две свързани фирми.
Става въпрос за „М-Форма“ ЕООД и „Тера Корп“ ЕООД.
И двете фирми са свързвани с бизнесмена Кирил Добрев. Респективно с „пътя на копринката“ и „Златния“ /Николай Копринков/, с когото Кирил Добрев е близък.
В нощта на президентските избори именно Кирил Добрев влиза парадно в НДК при щаба на Радев и обявява пред журналистите, че е тук, защото бил направил най-много за преизбирането на Радев.
Означава ли това, че през обществените поръчки към кметовете от кръга на президента, му се връща услуга?
Кметовете, които са подписали големи договори с „М-Форма“ и „Тера Корп“ зареждат с горива детски градини, училища общински сгради, старчески домове, театри, общежития.
Сред имената са:
кметът на Перник – Станислав Владимиров (253 440 лева),
Видин – Цветан Цветков (428 081 лева),
Плевен – Георг Спартански (1 574 820 лева),
Русе – Пенчо Милков (253 162 лева).
„Вражеският екскмет“ от ГЕРБ – Иван Портних сключва договор със същата фирма от „пътя на копринката“ – за 2 744 049 лв.
Всички договори са публични на сайта на „Софийска стокова борса“ АД.
Един от най-тежките случаи е в Перник, където излезе доклад на АДФИ, че нито една обществена поръчка на кмета не е проведа законосъобразно.
В медиите излязоха и редица публикации* /виж под публикацията/ за двете фирми – как са доставяли тежко гориво вместо газьол за съответните общини.
Така са тровени жителите и особено децата в детските градини и училища, защото тежкото гориво има високо съдържание на сяра и прахови частици. Акцизът на газьолът е по-висок. Оттам идва и голяма разлика в парите.
Отровителство и корупция се смесват и всички следи водят до президентството.
С неговото покровителство по време на служебните кабинети на Радев фирмите постоянно настъпват като печелят обществени поръчки по държавни институции и общини.
Имаме си нов олигарх, който е личен на президента Радев. Под егидата на „Златния“.
Връзката между Радев – „М-Форма“/ „Тера Корп“ и Инициативния му комитет е доказана.
Възникват въпроси за финансирането на кампанията на Радев по кой път е минала точно?
„Пътя на копринката“ ли?!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини