Обиск във фирма на млад милионер в Пловдив

Трябва да прочетете

Обиски бяха извършени в една от големите транспортни компании в Пловдив “Некст Лоджистик”. Те са след искане на френската митническа администрация, която разследва незаконна търговия с тютюн. Разследването е общо на
френските, американските и немските служби и касае незаконни сделки за милиони с тютюн.
По този повод проверяващите са влезли в пловдивската компания “Некст Лоджистик”, която е собственост на младия милионер Васил Боснешки. Твърденията са, че той е прокси на бизнесмена Иван Петлешков и напрактика е само лицето на компанията, а фактическият собственик е самият бизнесмен. Петлешков е един от собствениците на частната охранителна фирма “Трафик сот”, а името му се свързва с участие в управлението на верига известни заведения. Той има интереси и в цигарения бизнед, а проксито Васил Боснешки е изпълнявал задачи, поставени от самия Иван Петлешков.

В последните месеци Боснешки е забелязан да се движи с лична охрана от трима бодигарда и да се вози в брониран автомобил.

Разледващите са иззели от офисите на компанията му документи, за които се твърди, че го свързват с контрабандата на тютюн у нас в ососбено големи размери. Самите офиси пък се помещават в сградата на транспортния бос на ПИМК Илиян Филипов.

Самият Боснешки е едноличен собственик и на компанията “ТРЪК ФЕРИ” ЕООД, която се занимава с продажба на фериботни билети и транспорт чрез фериботи. Възможно е част незаконния тютюн да е транспортиран по вода. Оборотът на “ТРЪК ФЕРИ” за 2021 година възлиза на над 32 милиона лева, а на “Некст Лоджистик” за същата година над 37 милиона лева. Самият Боснешки учатва в още 4 дружества със съдружници.
Младият милионер, чийто компании въртят стотици милиони, участва както в Тютюневата мафия, така и в разрушаването на културното наследство. Как го прави? Ще разкажем съвсем скоро.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини