Бившият съпруг на “ад хок” прокурор Талева е подсъдим. Има ли зависимост?

Трябва да прочетете

Специалният прокурор за разследване на главния прокурор и неговите заместници, съдия Даниела Талева, е в сложна ситуация. Проучване показа, че нейният бивш съпруг и баща на детето ѝ все още се води подсъдим в Окръжен съд Кюстендил за присвоени над 250 хиляди лева от пътни такси. Съдия Талева каза, че не вижда в това проблем за нейната независимост и обективност.
Кантарджии и магистрати
Димитър Талев е един от общо 19 служители от “Пътни такси и разрешителни” на ГКПП Кулата, обвинен за присвояване на пътни такси, които по това време са се плащали според теглото на товарните автомобили. Делото стартира през далечната 2012 г. и придобива популярност под името “Кантарджиите”.
Според обвинението контрольорите на пътната агенция са присвоили значителни суми в периода 2002 – 2004 г. Димитър Талев е обвинен за присвояването на 251,393.35 лв. В началото на делото го защитава адв. Даниела Талева от Петрич, която в периода 2002 – 2004 г. му е била съпруга. Двамата се развеждат през 2011 г., преди делото срещу кантарджиите да влезе в съдебна фаза.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини