Обраха половин милион евро от дома на Боби Михайлов

Трябва да прочетете

Къщата на доскорошния президент на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов в частен жилищен комплекс с контролиран достъп в столичния квартал „Драгалевци“ е била обрана от трима маскирани крадци на 15 март, а информацията за крупния обир беше потвърдена неофициално и от представител на МВР.
Обирът в дома на Михайлов се е състоял в деня, в който бившия вратар подаде оставка като президент на БФС след 19-годишно управление на извънреден конгрес в хотел „Маринела“, а постът му беше зает от приближения му Георги Иванов – Гонзо.
Според нашите източници, обирджиите са проникнали в къщата на отсъстващия по служебни дела в този момент Михайлов в часовия диапазон между 13,50 и 14,30 часа, влизайки незабелязано от охранителите на бариерата през външната ограда на частния жилищен комплекс. Впоследствие е установено, че крадците са трима мъже, облечени в черно спортно облекло и с маски на главите.
Апашите са тарашили необезпокоявани повече от 30 минути къщата на 61-годишния бивш вратар на националния отбор и са си тръгнали с пребогата плячка. В момента на обира в къщата на Михайлов не е била съпругата му Мария Петрова, за която се мълви, че от около 6 месеца живее отделно от омразния на всички запалянковци доскорошен футболен бос №1.
Обирджиите са си тръгнали с колосална сума пари, като някои говорят за задигнати над 400 000 евро в брой, както и с няколко торби със скъпоценности, сред които няколко мъжки и дамски швейцарски часовници на обща пазарна стойност от близо 500 000 евро. Сред откраднатите вещи от къщата на Борислав Михайлов е и бронзовия му медал от световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г.
Борислав Михайлов е научил, че домът му е обран до шушка късно вечерта на 15 март, когато се е прибрал след приключилия извънреден конгрес на БФС, на който делегатите с почти пълно единодушие приеха оставката му, а впоследствие избраха за нов президент Георги Иванов – Гонзо. Не е известно дали Михайлов е описал пред пристигналите полицаи цялата стойност на откраднатото, или е затаил истината за 400-те хиляди евро в брой, които е държал в къщата си.

Запознати с разследването на крупния обир за милиони разкриха за две неофициални версии, които активно се разпространяват както в ъндърграунда, така и сред футболните деятели. Първата гласи, че обира е поръчан от могъщ футболен бос на столичен клуб за отмъщение.
Месец по-рано Михайлов го излъгал, че ще прелее свои гласове към вицепрезидента на БФС Михаил Касабов, който само седмица преди провеждането на конгреса на футболния съюз беше сочен за най-вероятния нов шеф. При гласуването обаче Касабов остана трети, събирайки едва 35 гласа.
Другата обсъждана версия е, че обирджиите са от приятелския кръг на сина на Боби Михайлов – Николай, като според тази версия вратарят на „Левски“ дължал огромна сума пари, загубена на покер и барбут.
Малко вероятно е обаче Ники Михайлов сам да изпрати крадците в къщата на баща си, подхвърлят криминалисти, подозирайки, че обирджиите просто са разполагали със случайно изпусната информация от Николай, че баща му не съжителства под един покрив с легендата на художествената гимнастика Мария Петрова.
Самият Борислав Михайлов води вече повече от седмица свое собствено разследване за това кои са обирджиите, като основните заподозрени са представители на люлинския ъндърграунд. Михайлов е провел няколко разговора с неформалния „крал на крадците“ в „Люлин“
Пламен Симов – Пацо Килията с обещание да му плати 100 000 евро срещу това бандата обирджии да бъде установена и задържана, а задигнатото от тях да му бъде върнато. Пацо Килията уж поел ангажимент да научи кои са апашите, но до този момент не е предоставил никаква информация. Заради това съществуват подозрения, че тариката е сред възможните организатори на обира.
Твърди се, че Килията е прекупвач №1 на скъпи часовници в България и че при почти всеки крупен обир в България със задигнато тиктакащо бижу то впоследствие се озовава у него.

Смята се, че за Пацо Килията работят членовете на бандата „Факирите“ Стоян Янакиев – Дългия и Цветомир Петров – Синигера. Двамата бандити обаче имат алиби за деня, в който е извършена кражбата в къщата на Боби Михайлов – отлетели за Истанбул със самолетен полет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини