Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

РАЗДОР: Лена Бориславова на нож с Асен Василев

Трябва да прочетете

В жълтопаветната коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ очевидно тлее тежък раздор. След като преди дни Асен Василев уверено заяви, че формацията няма да подкрепи правителство с мандата на първата сила ГЕРБ, днес в интервю за бТВ Лена Бориславова безапелационно го опроверга.

По думите ѝ в ПП-ДБ имат едно важно условие това да се случи – министър-председателят не трябва да е видна политическа фигура. Ако това условие е изпълнено, правителство може да се случи и с мандата на ГЕРБ, увери депутатката.

„Не сте разбрали правилно думите му“, отговори Бориславова на водещата Мария Цънцарова в опит да умаловажи изказването на Асен Василев. „Ние искаме премиерът да е надпартиен“, настоя тя.

Реклама

Противоречивото ѝ изказване бе, че Бойко Рашков не бил ярка политическа фигура, когато станал министър на вътрешните работи. Коментарът нУа Лена беше на въпрос кое е по-добре – начело на МВР да е професионалист като Калин Стоянов или виден политик като Бойко Рашков.

Бориславова увери, че от ПП-ДБ ще сложат на масата управленска програма, но антикорупционната част от тази програма била елементът, от който нямало да се откажат. На фона на скандалите с Митниците и пуделите с пачките, не стана ясно какво точно е заложено в антикорупционния им елемент.

Лена се измъкна от въпроса как така шефката на Митниците Петя Банкова, назначена на поста лично от Асен Василев, се е озовала в ареста заради покровителството на контрабандисти. И дали се притеснява, че арестуваният в Сърбия Никола Николов-Паскал може да разкаже интересни подробности за корупционната схема.

„Нямам притеснения. 30 години процеси и корупция не се спират за 6 месеца“, сопна се Лена. По думите ѝ въпросният канал съществувал много преди появата на „Продължаваме промяната“ – как обаче Петя Банкова се е озовала на едни от най-високите позиции в него по заповед на Асен Василев, Бориславова не отговори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини