Сестрата на президентския съветник Николай Копринков върти баровски комплекс

Трябва да прочетете

Сестрата на президентския секретар по  вътрешната политика Николай Копринков е не по-малко интересна от него, научи Истината Днес.
Мария Грънчарова върти семейното заведение „Дияна“ в  пловдивското село Труд. Баровският комплекс във възрожденски стил има ресторант, хотелска част и пищно озеленен двор. Кръстено е на майката на Николай и Мария – Дияна. Цените са народни – 70 лв. за двойна стая, но за специалните тържества се плаща по договорка.
Селото е второто по големина в България и е на 5 километра от Пловдив, така че клиенти не липсват. През ресторанта са минали доста известни хора – политици, кметове, магистрати. Идвал е да хапва и президентът Румен Радев, разказват местните. Мястото е предпочитано за сватби, банкети, детски партита. Точно по такива събития се развихря сестрата на Копринката – Мария. Червенокосата красавица е топ организатор на сватбени тържества, сподели източник на „Галерия“. Мария не наглежда всекидневно семейния ресторант в Труд, защото е доста заета с други ангажименти, а се включва само при специални събития. Изпипва всичко до последния детайл и хората се връщат отново там.
Именно там скрепили дружбата си  Румен Радев и Николай Копринков, говори се в Труд.
По това време президентът е командир на близката авиобаза „Граф Игнатиево“, а Копринков – кмет на селото. Ресторантът има голямо сепаре,  където двамата оставали на раздумка далече от любопитните очи. Случвало се е след работно време Радев и Копринков да разцъкват карти в отбрана компания. За президента нямало тайни в белота и бридж белота. Една от причините двамата мъже да се сближат е общата им любов към спорта, научихме от достоверен източник. Президентът е ловък гимнастик, а Копринков е добър хандбалист, като дете става дори републикански шампион.

Сестрата на Копринков Мария също се познава с държавния глава покрай брат си, но не обича да парадира с това. Иначе шармантната дама не крие, че си пада по луксозния живот и пътешествията. Една от любими те и дестинации е перлата на родния хайлайф – Дубай. Пътувала е още до слънчева Италия, далечен Китай и скандинавските страни в компанията на съпруга си и порасналия си син Стефан, който завърши медицина.
Мария е чест гост на различни курсове за самоусъвършенстване на бизнесдами, като обича да посещава и обучения за уелнес коуч. Като всяка дама и тя има изкушения в кухнята, като едно от най-големите й постижения там са тиквените вълшебства. Изключителен майстор е на всевъзможни вкуснотии, които се приготвят с тиква, твърдят запознати.
Мария Грънчарова явно е прихванала от курсовете за бизнесдами, защото се справя повече от успешно на финансовия фронт.
Тя и съпругът й продават земеделски имот от 7,5 декара в Труд за 782 332 лв. Според същия сайт червенокосата дама е натрупала капитал за над 1,4 млн. лева и има изключителен нюх към сделките с недвижими имоти. Съпругата на Копринков — Теодора, също е активна в бизнеса.
За ролята на Копринков в екипа на Румен Радев се носят легенди. Говори се, че има огромно влияние сред политици, магистрати, спецслужбите, едрия бизнес. Има силата да назначава и уволнява. Николай е роден през 1978 г. в Пловдив. Завършва Техникума по механотехника в Града под тепетата. Придобива бакалавърска степен по „физическо възпитание“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 2004 г. Никога обаче не е работил като учител по физическо, а от млад е във властта. Николай и Теодора имат две дъщери, които са ученички в елитното столично 119-о училище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини