Нови партии се завихрят около Румен Радев

Трябва да прочетете

Агент Иван от ДС, както е по-известен Красимир Каракачанов, отново се завърна начело на ВМРО, след като преди две години уж се пенсионира окончателно от политиката. Както често става, клетвите на доносника на комунистическите тайни служби, че се оттегля, за да даде път на младите, се оказаха от ден до пладне. Под мотото „Без мен ВМРО загива” на проведения наскоро конгрес Каракачанов бе избран отново за председател на партията.
В конкуренция с евродепутата Ангел Джамбазки агент Иван победи с 60 на 40 от подадените гласове. Хора от партията разказват, че Каракачанов буквално в последния момент обявил завръщането си. Обяснението му пред смаяните делегати на конгреса, че той не е искал, но верните другари са го принудили насила с масови номинации в цялата страна, така и не впечатли участниците на форума.
Част от тях още преди да започне гласуването обявиха, че вотът е предизвестен, заради присъстващите десетки фантомни представители от несъществуващи структури. Обидени от наглата фалшификация, част от останалите воеводи си тръгнаха далеч преди края на форума, сипейки закани за отцепване.
„На Конгреса на ВМРО победи носталгичния каракачановизъм. С кухи структури и противоуставни гласувания, но убедително 60:40. Радвам се, че нямам нищо общо с „новото” ръководство”, написа във Фейсбук бившият вече съпредседател на ВМРО Искрен Веселинов.
Друг от разочарованите воеводи сподели, че  със завръщането на Красимир Каракачанов в партията окончателно е победила проруската линия: „Кукловодите от ДС пак активираха Красимир, явно им трябва нова патерица след като „Възраждане” започва да се поизтърква”.
Новият вожд не остана длъжен. Веднага след конгреса той започна чистка на недоволните, които са си позволили да гласуват срещу правата линия. Първи на пангара са областните координатори, който са на заплата и задачата им е да контролират структурите. Опоненти на Каракачанов се оплакаха, че всеки от координаторите, подкрепил Ангел Джамбазки, вече е уволнен.
Недоволните делегати припомниха, че това не е първият път когато Красимир Каракачанов си купува избора. През 2012 г. той обещаваше да се оттегли и дори посочи за свой наследник тогавашният зам.-председател Костадин Костадинов. В последния момент Каракачанов се отметна, а излъганият Костадинов напусна със скандал ВМРО.
На проведения тогава конгрес Костадинов все пак се кандидатира. След апаратни хватки от централата на ул. „Пиротска” голяма част от верните му делегати са заличени и Каракачанов запази поста си. По ирония на съдбата, създадената от Костадинов партия „Възраждане” в последствие успя да спечели огромна част от т.нар. патриотичен вот, превръщайки в маргинали бившите му съпартийци. На последните няколко избори ВМРО не успява да събере дори и един процент от гласовете, въпреки всевъзможните странни коалиции с маргинални формации като на Веселин Марешки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини