Ето как синът на Ярата и Бойко Рашков влизат в списъка “Магнитски”

Трябва да прочетете

Има нови имена в новия списък “Магнитски” със санкционирани българи. Той предстои да излезе до края на този месец, съобщи проф. Гергана Йорданова, преподавател в университета “Джордж Мейсън” в Съединените щати и водещ експерт по финансово разузнаване и пране на пари.

По информация на Истината днес в новия списък попадат синът на Ярата – Стефан Димитров и бившият вътрешен министър и сега депутат от ПП Бойко Рашков.

Според данните, Стефан Димитров е човекът, контктувал с бивши и настоящи министри и областни директори на МВР от името на олигарха Васил Божков-Черепа. Това се е случвало с активното съдействие на Бойко Рашков. По този начин те са прокарвали интереси на руските специални служби. Именно затова американците започнали разследването и стигнали до доказателства, които ги уличават в престъпна дейност и пране на пари. Това ще бъдат най-вероятно и част от аргументите, с които Стефан и Димитров и Бойко Рашков ще бъдат санкционирани по закона Магнистски.

Руските служби са стигнали до всички министри в сегашния и предишния кабинет и до областните директори на полицията в България чрез двамата, които предстои да бъдат наказани.

„Откакто съществува глобалният закон, досега е имало само един случай на лице, попаднало в него, след оспорване е било извадено за 3 седмици, но след това е върнато отново“, припомни проф. Йорданова като доказателство, че американските разследващи органи работят много сериозно, преди да публикуват списъка.

„Когато едно лице бъде поставено под санкции, това означава, че за него са събрани силни доказателства, които го уличават в престъпленията, за които е санкциониран. Вероятността държавните служители, които работят по този закон, да са сгрешили, клони към нулата“, отбеляза Йорданова.

Стефан – синът на скандално известния Марин Димитров по прякор „Ярата“ от Хасковско е дългата ръка на Васил Божков-Черепа в управлението на различни нива. Това се случва чрез пълната подкрепа на бившия вътрешен министър и сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков, научи Истината днес.
Синът ня Ярата Стефан чрез Божков и Рашков е изпращан да корумпира всички в йерархията – от министър до шефове на всички нива. Той е човекът, който захранва с парите на Черепа министри, шефеове на изпълнителни агенции, НАП, митници, главния секратар на МВР, директори на дирекции в МВР и т.н. Последно е изтеглил на каса крупната сума от 10 милиона евро. Сумата била преведена по сметката на градинаря на Бойко Рашков.

След назначаването му вече бившия директор на Главна дирекция Национална полиция Венцислав Кирчев пък беше и „инкасото“ на Бойко Рашков. Близки до Кирчев, споделят, че почти всяка седмица той отчитал значителни суми пари на Рашков, които получавал от криминалния контингент.
Мръсните пари, препирани от Рашков, са от контрабанда на цигари, като вместо да бъде преустановен каналът, Рашков на практика осигурявал чадър.

В средата на 2021 година скандално известния Марин Димитров по прякор „Ярата“ от Хасковско приема поръчката на Васил Божков да помага на Бойко Рашков в борбата му срещу главния прокурор. Марин Димитров е и човекът, който подаде сигнала до Бойко Рашков срещу Бойко Борисов, че е заплашил бившия шеф на Фонд Земеделие с думите за месокомбината.
Това дава зелена светлина на Димитров да прокара за директор на Областната дирекция в Хасково на предна линия неговия човек Венцислав Кирчев, който е и познат на Васил Божков, като с това да бъде сложена ръка на всички контрабандни канали, идващи от и за Турция и в същото време да бъде изпълнена волята на Божков.

В знак на благодарност Васил Божков финансира сина на Марин Димитров -Стефан, както и го назначава на работа в свързана с него фирма. Именно той е човекът, който напълно незабелязан от полицията и прокуратурата пътува често до Дубай, където се среща с „Черепа“ и пренася различни суми пари до България, някои, от които в банкови карти с цел финансиране на престъпна дейност и контрабанда и най-вече за подпомагане на Бойко Рашков.

След като Венцислав Кирчев поема областната дирекция на МВР в Хасково по разпореждане на Бойко Рашков, той е преносителят, „ръководен“ от Марин Димитров и сина му. Полицейски служители от твърдят, че Марин Димитров и синът му са забелязвани да бъдат чести гости на Кирчев на работното му място. Веднага след като Бойко Рашков става втрешен министър и в редовното правителство, Марин Димитров провежда няколко срещи с него, с цел да бъде договорено назначението на Кирчев за директор на Националната полиция, както и парите, които Рашков трябва да получава от Божков.
И още. Небезизвестният Тенчо Тенев бе разпоредил на подчинените си да регистрират лек автомобил „Ауди“ на името на Стефан Димитров, като казал, че е на „племенника на министъра“. Освен че преминал по бързата процедура и е със забранените от закона тъмни стъкла, връзкарят получил и гъзарски регистрационен номер –  СВ 0001 ТВ.
Т. нар. „племенник“ всъщност близкият до Черепа син на Ярата. При пътуванията до Дубай Стефан се среща с Божков и според слуховете пренася различни суми пари до България.
Близки до Тенчо Тенев твърдят, че чести гости в кабинета му били Марин „Ярата“ и неговият син – Стефан. За тях се твърди, че имат огромно влияние при ключови назначения в системата на вътрешното ведомство.

Хората на Васил Божков направиха и кампанията на Рашков за депутат от ПП.

На една от снимките зад Рашков стои именно синът на Ярата – Стефан, който продължава да корумпира вкисчки по веригата от министър до шефове на различни нива.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини